Zwangerschapsyoga en zwangerschapscursus

 Elke week een moment voor jezelf en stilstaan bij de zwangerschap  

 

De zwangerschapsyoga lessen zijn een combinatie van ontspannende yoga oefeningen, mindfulness, ademhalingsoefeningen en eerlijke informatie over de zwangerschap en de bevalling.

Door de ontspannende oefeningen leer je om spanning los te laten en hoe je om kunt gaan met angst en pijn. De ademhalingsoefeningen zorgen voor rust en door de unieke ontsluitingsademhaling krijg je sneller ontsluiting. Je krijgt informatie over de veranderingen in je lichaam, de keuzes die je hebt als zwangere en bevallende vrouw en tips voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.

De focus ligt op ontspanning en leren luisteren naar je lichaam zodat je vol vertrouwen je bevalling in gaat. Om te starten met de lessen heb je geen (yoga) ervaring nodig. Ze zijn toegankelijk voor iedereen en het enige wat je mee hoeft te nemen is jezelf en het kleine wondertje in je buik! Je kunt instromen vanaf 12 weken zwangerschap en de lessen meedoen tot 2 weken voor je uitgerekende datum.

Pagina zwangerschapsyoga
Pagina zwangerschapsyoga

Praktische informatie

Je kunt met zwangerschapsyoga starten wanneer je wilt (als er plek is) en neemt een lessenreeks af. Het advies is om 12 lessen of meer te volgen voor het optimale effect van de ademhaling en ontspanning.

Een les kost € 16,50  en duurt 1,5 uur waarbij we het eerste halfuur gezamenlijk een kopje thee drinken en een rondje doen om te horen hoe het met iedereen gaat.

Locaties en tijden:

  • Maandagavond 20:15 – 21:45, Heart House, Bussum
  • Dinsdagavond 20:15 – 21:45, Loveforyoga Almere Stad